Migrationsverkets webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck

Migrationsverket har med stöd från Länsstyrelsen Östergötland tagit fram denna webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck. I denna utbildning får du bland annat lära dig om mänskliga rättigheter, hedersbegreppet, hur många som berörs, familjestruktur, lagen om tvångs- och barnäktenskap, HBTQ och heder och om intellektuell funktionsnedsättning och heder. Kursen har uppdaterats under 2020.

Kursen är interaktiv och innehåller filmer och inspelade röstinslag. Du kan navigera mellan olika delar eller repetera ett avsnitt genom att använda dig av menyn. Hela kursen är inläst med speakerröst. Kursen tar cirka 75 minuter utan avbrott.

Just nu har vi tyvärr tekniska problem med webbutbildningen.

Klicka här för att komma till webbutbildningen

Som ett komplement till kursen har Länsstyrelsen Östergötland utbildningsfilmer som du hittar här. Dessa filmer finns även översatta till 10 språk: turkiska, sorani, somaliska, romani, kurdiska, franska, farsi, engelska, dari samt arabiska. Länsstyrelsen har även material som du kan ladda ner eller beställa här.

 

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.