Enkät skickas till Sveriges öppna fritidsverksamheter

Öppna fritidsverksamheters arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck undersöks. Tillsammans med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck initierat en enkätstudie, som genomförs av Ramboll. Där utforskas öppna fritidsverksamheters arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck, våldsförebyggande arbete och effekterna av coronapandemin. Alla Sveriges 290 kommuner har bjudits in att svara.

Detta sker i höst, som led i ett regeringsuppdrag om att ta fram och sprida ett kunskapsunderlag med fokus på hedersrelaterat våld och förtryck och på våldsförebyggande arbete riktat till fritidsledare och andra yrkesverksamma som arbetar med ungas fritid.

Har du några frågor om enkäten, eller bra tips om våldsförebyggande arbete som du vill dela med dig av, kontakta Marwa Chebil, utvecklingsledare MUCF: marwa.chebil@mucf.se

Mer om våldsförebyggande arbete inom öppen fritidsverksamhet hos MUCF

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.