Nationella stödtelefonen

På Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck finns den nationella stödtelefonen, vars syfte är att ge stöd på generell nivå till yrkesverksamma samt personer som arbetar ideellt och som i sin verksamhet hanterar frågor om hedersrelaterat våld och förtryck.

Att tänka på innan du ringer

Avidentifiera ärendet, uppge inte namn eller personnummer för den person ditt ärende gäller.

Telefonnummer och öppettider

Telefonnummer: 010-223 57 60

Öppettider:
tisdag kl 09.00-12.00
onsdag kl 09.00-12.00
torsdag kl 09.00-12.00

Andra kontaktvägar

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär. Kom ihåg att inte lämna några uppgifter om personen ditt ärende gäller. Fyll bara i ditt namn och telefonnummer samt vilken verksamhet du ringer ifrån, så ringer vi upp dig så snart vi kan inom två arbetsdagar. Vi ringer från skyddat nummer och gör kontaktförsök två gånger, om vi inte lyckas nå dig får du kontakta oss igen.

Till kontaktformuläret.

Ändrade öppettider

Stödtelefonen har stängt v. 32.

Du kan alltid kontakta oss via kontaktformuläret ovan även om stödtelefonen är stängd. Vi ringer upp dig så snart vi kan inom två arbetsdagar.

Tekniska problem

Om det uppstår tekniska problem, kontakta växeln på 010-223 50 00.

Anmälningsskyldighet för yrkesverksamma

Du som arbetar på en myndighet vars verksamhet berör barn och unga ska genast anmäla till socialnämnden om du misstänker att ett barn far illa eller riskerar att fara illa. Det gäller bland annat dig som är anställd inom hälso- och sjukvården, tandvården, förskolan, skolan, socialtjänsten eller kriminalvården.

Till Socialstyrelsens webbplats om anmälningsskyldighet.

Är du själv utsatt?

För råd, stöd, hjälp och skydd – vänd dig till socialtjänsten i din kommun. Dit kan du också vända dig i akuta situationer. Vid akut situation eller pågående brott ring polisen på 112.

Det finns också ideella organisationer som kan hjälpa och ge dig stöd.

Innehåll

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.