Informationsfilmen DET ÄR MITT LIV – om våld mot barn som inte får bestämma över sitt eget liv

Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland har tillsammans med Stiftelsen Allmänna Barnhuset tagit fram informationsfilmen DET ÄR MITT LIV – om våld mot barn som inte får bestämma över sitt eget liv.

Filmen tar upp de rättigheter man har som ung i Sverige och vart man kan vända sig om dessa rättigheter kränks.

Filmen riktar sig till målgruppen asylsökande barn och unga, inklusive ensamkommande barn.

Ni får gärna använda er av informationsfilmen i utbildnings- och informationssyfte. Den kan även användas av yrkesverksamma i kontakten med målgruppen.

Filmen finns på följande språk: amhariska, arabiska, dari, engelska, franska, kurmanji, somaliska, sorani, svenska och tigrinja.

Filmerna går att hitta på vår YouTube-kanal, där filmerna ligger samlade i en spellista (https://www.youtube.com/playlist?list=PLk4Asp3jF-1oUTEGsL-fWk_wdcnMsmZz1)

Det går att länka till hela spellistan eller direkt till enskilda språk om man har behov av detta. Vill ni få tillgång till separata filmfiler i mp4-format för egen spridning, kontakta Johan Viklund (johan.viklund@lansstyrelsen.se).

Bakgrund

Informationsfilmen vände sig ursprungligen till yrkesverksamma och togs fram av Stiftelsen Allmänna barnhuset utifrån deras rapport ”Det är mitt liv” som kom 2018. Rapporten bygger på en undersökning bland elever i årskurs nio och gymnasieskolan och beskriver sambandet mellan barnmisshandel och att inte få välja sin framtida partner. Filmen har nu omarbetats för att den tydligare ska rikta sig direkt till målgruppen asylsökande barn och unga, inklusive ensamkommande barn. Detta gjordes som en del i det regeringsuppdrag Länsstyrelsen Östergötland fick 2019, som handlade just om information till asylsökande barn och unga.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.