Vad kostar hedersvåldet och vad är det värt att undvika det?

Välkommen till konferensen om studien ”Att synliggöra det osynliga – en socioekonomisk analys av hedersrelaterat våld och förtryck” i Stockholm den 10 och 11 maj. Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck hälsar dig varmt välkommen att delta på konferensen, antingen digitalt eller fysiskt på plats. 

Nationalekonomen Ingvar Nilsson och beteendevetaren Eva Nilsson Lundmark, som i mer 40 år arbetat med frågor som berör våld och utanförskap i samhället, presenterar studien ”Att synliggöra det osynliga – en socioekonomisk analys av hedersrelaterat våld och förtryck”.

Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland ger en presentation om utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck, erfarenheter från nationella stödtelefonen för yrkesverksamma samt preliminära resultat från Nationell kartläggning om bortförda personer i en hederskontext under 2022.

Jämställdhetsmyndigheten presenterar sitt uppdrag om barn och unga som riskerar att föras bort eller har blivit bortförda. Tidiga insatser och långsiktigt stöd är avgörande för både individ och samhälle.

Konferensen den 10 maj:
Riktar sig till chefer, politiker, beslutsfattare, nationella myndigheter och länsstyrelser.
Inbjudan och anmälan till fysiskt deltagande (sista anmälningsdag 21 april)
Inbjudan och anmälan till digitalt deltagande (sista anmälningsdag 5 maj)

Konferensen 11 maj:
Riktar sig till yrkesverksamma på lokal och regional nivå samt ideellt verksamma.
Inbjudan och anmälan till fysiskt deltagande (sista anmälningsdag 21 april)
Inbjudan och anmälan till digitalt deltagande (sista anmälningsdag 5 maj)

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.