Ung i Botkyrka – Om hedersrelaterat våld och förtryck bland ungdomar i Botkyrka kommun
Organisationen Tjejers rätt i samhället (TRIS) har på uppdrag av Botkyrka kommun genomfört en kartläggning av förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck och dess olika uttrycksformer bland unga i Botkyrka kommun. Totalt deltog 635 elever i årskurs nio i enkätstudien.
Trippelt utsatt – Hedersrelaterat förtryck och våld bland ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning
I denna rapport har organisationen Tjejers rätt i samhället (TRIS) undersökt utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck bland personer med intellektuell funktionsnedsättning. Rapporten bygger på en enkätundersökning bland 221 elever och 127 anställda på nio gymnasiesärskolor i fyra olika städer.
Gömd & Glömd – Hedersrelaterat våld och förtryck mot vuxna med intellektuell funktionsnedsättning
Organisationen Tjejers rätt i samhället (TRIS) undersöker i denna rapport utsattheten för hedersrelaterat våld och förtryck bland personer med intellektuell funktionsnedsättning. Rapporten bygger på en enkätundersökning till 45 deltagare i daglig verksamhet i olika kommuner.
UNG 018 – En kartläggning av hedersrelaterat våld och förtryck bland unga i Uppsala
Organisationen Tjejers rätt i samhället (TRIS) har, på uppdrag av socialförvaltningen i Uppsala kommun och Länsstyrelsen i Uppsala län, genomfört en kartläggning av förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck och dess uttrycksformer bland unga i Uppsala. Drygt 1 000 ungdomar i årskurs nio i Uppsala tätort deltog i enkätstudien.
Kommunikationsverktyget Våga förstå!

Kommunikationsverktyget Våga förstå! gör det möjligt för barn och unga i olika åldrar och med olika typer av kommunikationssvårigheter att få stöd i att uttrycka sina känslor och berätta om sin utsatthet med hjälp av emojis och bilder. Kommunikationsverktyget är unikt på så sätt att den särskilt lyfter situationer som inkluderar hedersvåldsutsatta barn och ungas […]