Årlig redovisning av verksamheten 2022 – Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck

I denna rapport redovisas arbetet vid Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck (NCH) vid Länsstyrelsen Östergötland för verksamhetsåret 2022.

Sedan 2005 har Länsstyrelsen Östergötland haft ett nationellt uppdrag att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck. Ett nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck inrättades den 1 oktober 2022 vid Länsstyrelsen Östergötland i enlighet med förordning (2022:1345) om nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. NCH ska i enlighet med förordningen bidra till ett strategiskt, förebyggande och kunskapsbaserat arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck på nationell, regional och lokal nivå. Genom inrättandet av NCH har förutsättningarna för Länsstyrelsen Östergötland att arbeta mot målet – att ingen individ ska utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck – förbättrats.

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.