Det är mitt liv – lärarhandledning

Stiftelsen Allmänna Barnhuset släppte under 2018 rapporten Det är mitt liv – om sambandet mellan barnmisshandel och att inte få välja sin framtida partner. Rapporten resulterade i ett samarbete mellan Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland.

Tillsammans har vi tagit fram informationsfilmen Det är mitt liv – om våld mot barn som inte får bestämma över sitt eget liv som denna handledning är knuten till. Till denna film finns också en affisch. som kan skrivas ut för att informera om filmen.

Med filmen Det är mitt liv och den här tillhörande handledningen hoppas vi underlätta för personal inom skola och fritidshem att förebygga, upptäcka och agera genom att prata med barn och unga om frågor som rör hedersrelaterat våld och förtryck. Målet är att barn och unga ska få den hjälp de behöver och den information de vill ha.

Syftet med denna lärarhandledning är att:

  • vara ett stöd till lärare i samtalet med eleverna efter filmen
  • skapa förutsättningar för ett gemensamt förhållningssätt genom diskussioner
  • visa hur skolan kan arbeta med frågorna

 

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.