Multiutsatta barn – Om barn som utsatts för flera typer av barnmisshandel

Stiftelsen Allmänna Barnhuset har på uppdrag av regeringen låtit forskarna Carolina Jernbro och Staffan Janson genomföra en kartläggning av våld mot barn i Sverige. Studien är en nationellt representativ elevenkätsundersökning genomförd i årskurs 9 i grundskolan och årskurs 2 på gymnasiet under senhösten 2016. Sammanlagt 4 741 elever har svarat på frågor om utsatthet för olika former av våld under hela uppväxten. Mer information om studiens genomförande finns presenterad i rapporten Våld mot barn 2016 samt i bilaga.

Syftet med den här rapporten är att presentera fördjupad kunskap om den mest utsatta gruppen barn, de som är utsatta för tre eller fler former av barnmisshandel. Resultaten baseras på data från den nationella kartläggningen, vilket innebär att de bygger helt och hållet på vad eleverna själva svarat. Citaten i texten kommer från fritextsvar på öppna frågor från elever som rapporterar att de är multiutsatta.

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.