Nationell kartläggning. Bortförda personer i en hederskontext och barn som uppges vara gifta – under 2019 (2020:13)

I slutet av 2019 gav Länsstyrelsen Östergötland i uppdrag till SCB att genomföra en enkätundersökning på temat bortförda personer i en hederskontext samt barn som uppges vara gifta. Detta i syfte att samla in ytterligare underlag som kan användas för att fortsätta utveckla myndigheters insatser på området. Undersökningen genomfördes som en totalundersökning och omfattade två enkäter, en till socialtjänstförvaltning och en till utbildningsförvaltning, i samtliga 290 kommuner.

Socialtjänst respektive skol‑/utbildningsförvaltning har svarat på frågor i en webbenkät utifrån situationen i den egna förvaltningen, för tidsperioden januari till och med december 2019. Totalt besvarade 192 kommuner enkäten till förvaltning för utbildning/skola och 192 kommuner svarade på socialtjänstenkäten, vilket ger en svarsandel på 66 procent på båda enkäterna.

 

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.