Könsstympning av flickor och kvinnor – en informationsfilm för barn och unga (översatta och dubbade till 13 språk)

Denna film innehåller verkliga berättelser från en tjej som blivit utsatt för könsstympning och som har fått hjälp och idag lever ett acceptabelt liv. Historien är baserade på verkliga ärenden men med skådespelare för att inte äventyra de utsatta personernas säkerhet.

Filmen innehåller intervjuer med Justitieminister Morgan Johansson, en barnmorska, en polis, samt en person verksam inom socialtjänst. Samtliga av dessa personer har erfarenheter av att jobba med målgruppen. De informerar att man som utsatt har rätt att ställa krav på vuxna och samhället, samt att ansvariga aktörer har en skyldighet att ge stöd och hjälp till utsatta.

Filmen finns på svenska och översatt och dubbad på 13 språk: turkiska, sorani, somaliska, romani, kurdiska, franska, farsi, engelska, dari, arabiska, ryska, tyska samt tigrinja.

Filmerna på vår Youtube-kanal.

Se filmen på svenska:

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.