Könsstympning av flickor och kvinnor – en informationsfilm för föräldrar och vårdnadshavare (översatta och dubbade till 13 språk)

Länsstyrelsen Östergötland har producerat denna film som riktar sig till vårdnadshavare. Filmen lyfter lagstiftningen som råder inom området, vilka ansvarsområden myndigheter och andra aktörer har, samt hur man kan få hjälp och stöd från olika samhällsinstanser.

I filmen får vi information av bland annat Justitieminister Morgan Johansson och andra yrkesverksamma om den svenska lagstiftningen mot könsstympning och om vilket ansvar yrkesverksamma har. Filmen beskriver konsekvenserna av könsstympning, vilken skyldighet vårdnadshavare har och barns och ungas rätt till vård.

Filmen finns på svenska och översatt och dubbad på 13 språk: turkiska, sorani, somaliska, romani, kurdiska, franska, farsi, engelska, dari, arabiska, ryska, tyska samt tigrinja.

Filmerna på vår Youtube-kanal.

Se filmen på svenska:

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.