Lärande exempel – negativ social kontroll och hedersrelaterat våld och förtryck

Nordens välfärdscenter driver projektet Nordisk samverkan om integration vilket är en del av Nordiska ministerrådets temasatsning kring integration av immigranter och flyktingar.

Projektet är ett nordiskt nav för utveckling och erfarenhetsutbyte inom integrationsområdet och tar upp integration kopplat till flera olika delar av samhällslivet: arbetsmarknad, boende, sociala insatser och demografi.

Under varje temaområde presenteras jämförelser mellan länderna, forskning om migrationens effekter och lärande exempel. Här samlas även ett urval av de senaste nyheterna inom nordisk och internationell migrationspolitik, tips om aktuella seminarier och statistik.

Via länken nedan presenteras utvalda verksamheter som utmärker sig för bland annat verksamma metoder för tidig upptäckt, hot- och riskbedömning och/eller samverkan mellan socialtjänst, skola och polis. Under fakta och forskning finner du exempel på lagstiftning och nationella handlingsplaner mot hedersförtryck och negativ social kontroll  samt aktuell forskning.

Läs mer om negativ social kontroll och se lärande exempel på Nordens välfärdscenter webbplats

Sök publikationer

Här hittar du enkelt information och material. Gå till publikationer

Stödtelefonen

Behöver du vägledning i ett ärende som rör hedersrelaterat våld och förtryck? Ring vår stödtelefon.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.