Utbildningar ska utveckla polisens arbetssätt kring våld mot barn

Idag på barnkonventionens födelsedag är vi glada att kunna berätta om ett samarbete vi jobbat med under året. Det är Polisen som kraftsamlar kring barns utsatthet. 

Tillsammans med Polisen, Maskrosbarn och Barnafrid vid Linköpings universitet har vi hjälpt till att ta fram nya utbildningar, arbetssätt och metoder för att utveckla polisens arbetssätt kring barn som lever i utsatthet. Sara Bäckström, sakkunnig i Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck, har bidragit inom området utsatta barn i en hederskontext och trauma.

– Kunskap gör skillnad. Vi tror och hoppas att det gemensamma arbetet leder till att polisanställda får höjd kunskap och får fler verktyg att använda i sitt arbete med personer utsatta för hedersrelaterad brottslighet, säger Sara Bäckström.

Samarbetet bottnar i att att barns utsatthet för våld har långtgående effekter och skadeverkningar på barn både här och nu samt senare i livet.

Internutbildningen för polisen kring våld mot barn kommer att nå tusentals professionella inom polismyndigheten i hela landet och är starten på ett arbete som grundar sig i artikel 6: Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.