Var med och utveckla regionala resurscentra

Ser du behov av ett utökat, specialiserat och anpassat stöd till personer som blir utsatta eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck i ditt län? Då kan du vara med och utveckla ett regionalt resurscentra.​

2017 gav regeringen länsstyrelserna några förstärkta uppdrag kring jämställdhetsarbetet. Ett uppdrag handlar om att utveckla regionala resurscentra för barn och vuxna som är utsatta eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck.

För nuvarande deltar 11 län i resurscentrasatsningen som samordnas av Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck (NCH) vid Länsstyrelsen Östergötland. Men för att stärka stödet till utsatta och de som riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck behövs fler resurscentraverksamheter.

– De fyller en viktig funktion genom att vara en långtröskelverksamhet som kan erbjuda stöd till personer som inte är redo för eller i behov av en myndighetskontakt, säger Hana Durakovic, handläggare vid NCH.

Informationstillfälle 22 maj

Vill du höra mer om vad resurscentrasatsningen innebär inför utlysningen av nya medel? Anmäl dig då till NCH:s digitala informationstillfälle den 22 maj 2024. Även en projektledare från en befintlig resurscentraverksamhet berättar om sina erfarenheter.

Till anmälan (Länsstyrelsen Östergötlands webbplats)
Läs mer om satsningen på regionala resurscentra

För mer information, kontakta gärna
Hana Durakovic (hana.durakovic@lansstyrelsen.se)

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.