Om könsstympning.se

Innehållet på könsstympning.se syftar till att öka kunskapen om brottet könsstympning och att få fler utsatta flickor och kvinnor att söka vård.

Genom en samlad och tillgänglig information ska fler kunna agera för att skydda flickor från könsstympning. Yrkesverksamma som möter utsatta flickor och kvinnor och deras närstående får information utifrån sin yrkesroll inom förskola, skola, socialtjänst och hälso- och sjukvård. Utsatta flickor och kvinnor hittar information om vilket stöd de har rätt till och vart de ska vända sig om de har frågor eller problem.

Det finns också en broschyr till utsatta och närstående som har översatts till arabiska, amhariska, engelska, franska, somaliska och tigrinja. Broschyren finns under Other languages.

Informationsinsatserna har planerats och tagits fram av Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland tillsammans med Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket, Myndigheten för stöd till trossamfund, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Åklagarmyndigheten, utifrån regeringens uppdrag att förebygga och bekämpa könsstympning av flickor och kvinnor (A2021/01029).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.